OM MARKEDET
Hvad er Grønt Marked
Grønt Marked er en non-profit organisation dedikeret til udviklingen af et fællesskabs-baseret alternativt fødevaresystem som støtter småskala danske råvarer og producenter. Vi vil forkorte og afmystificere distanceringen mellem jord og bord. Projektet bringer de sæsonbetonede og lokale råvarer, dyrket med bæredygtige landbrugsmetoder, fra landet til byen.
Baseret i København siden 2019, markedet byder producenter fra Sjælland og omegn, Bornholm, Fyn og Skåne velkomne. De medbringer de bedste råvarer, og borgerne har mulighedfor at etablere socioøkonomiske relationer, lære om historien og oprindelsen af maden, og direkte støtte de småskala landbrug. Grønt Marked is now in four different neighborhoods of Copenhagen (Vesterbro, Nørrebro, Frederiksberg and Indre by), seeking to empower the communitarian essence of our city, and make a difference in its food system.
Når du besøger Grønt Marked vil du udelukkende møde producenter som deler vores værdier omkring gennemsigtighed i forretning, social ansvarlighed, respekt for miljøet, dyrevelfærd og bæredygtigheden i dens dybere essens. De er hårdtarbejdende ude i marken at så, kultivere, dyrke, høste, mølle, brygge, destillere og knokle året rundt for at bringe folket de sundeste og friskeste råvarer og samtidigt styrke og respektere det miljø og de økosystemer som de forvalter. Alt dette samtidigt med at de kæmper for at sprede budskabet om et bæredygtigt, regenerativt landbrug.
Som marked er vi stolte af at arbejde med kvinder og mænd som repræsenterer fødevaresystemets fremtid, som vi ser den.
Som borger har du mulighed for at være del af dette fællesskab og at skabe stærke, direkte og vedvarende relationer med producenterne, og dermed virkelig danne en forståelse for hvordan og hvorledes vores mad bliver til, og hvem vi vil støtte. Du har også muligheden for at blive klogere på den danske sæson og de råvarer vi kan producere, imens du får friskhed, kvalitet, historier, ekspertise og lækre opskrifter med hjem.
Hvis du er interesseret, kan du læse om hvordan vi er mere end et marked.
Os bag Grønt Marked
Vi er et lille hold som alle er meget investerede i markedet. Vi arbejder så hårdt vi kan på at skabe et marked som er fornøjeligt for både farmerne og markedsgængerne.
Vi mener det burde være en dejlig oplevelse at tage ud og købe frisk, rigtig mad fra dine lokale bønder - men også at møde, tale med og sælge til dine kunder.
De fleste af os arbejder ved siden af, og de fleste af os kommer fra et sted i fødevaresystemet:
Vi er et lille hold som alle er meget investerede i markedet. Vi arbejder så hårdt vi kan på at skabe et marked som er fornøjeligt for både farmerne og markedsgængerne.
Vi mener det burde være en dejlig oplevelse at tage ud og købe frisk, rigtig mad fra dine lokale bønder - men også at møde, tale med og sælge til dine kunder.
De fleste af os arbejder ved siden af, og de fleste af os kommer fra et sted i fødevaresystemet:
Viola kommer fra det sydlige Sardinien.
Hun har studeret, arbejdet, advokeret, tilberedt og dyrket mad størstedelen af hendes liv.
Som persille og basilikum på toppen af pasta, dukker hun op på alt Grønt Marked relateret.
Rich er fra England.
Han arbejder som møller på Kornby Mølle, markedslogistiker og propagandist.
Han har baggrund i mad og økonomi, og hans interesse er primært (naturligvis) den økonomipolitiske side af vor fødevaresystemer.
Gerard er vokset op over hele verden.
Han er vores handy-mand, logistik-mand og markedets praktiske problemløser (vores lille guldklump).
Caro is from Germany.
She has a background in Food Technology and Agricultural Development. She manages all the coordination and fundings for Grønt Marked.
Silke is from Copenhagen.
She handles all of the communications, storytelling, website and photography at Grønt Marked. She’s been studying communication and culture studies and has a background in the hospitality industry.
Sammen organiserer, administrer og driver vi Grønt Marked. Der er selvfølgelig utallige mange flere hoveder og hænder involveret - uden de mange frivillige og gavmilde venner, ville markedet aldrig kunne lade sig gøre. Af hjertet tak.
Hvis du kunne tænke dig at arbejde med os eller være frivillig for markedet, vil vi altid gerne høre fra dig.
Hvordan markedet startede
Grønt Marked blev til i 2019, på en lille ø vi kalder Refshaleøen i København.
På det tidspunkt, mobiliserede Lille Bakery en gruppe venner og samarbejdspartnere for at skabe noget, som de følte byen manglede: et bondemarked!
Derfra har Grønt Marked vokset sig til at blive en smuk frivilligforening af venner, mad- og landbrugsentusiaster, hvis hovedformål er at skabe et marked i fællesskabets navn, hvor alle kan møde deres lokale bønder og støtte fremtidens bæredygtige landbrug.
Siden da er mange markeder blevet sat op og pakket sammen, i solskin og regnvejr.
En af grundtankerne bag markedet har altid været at skabe en ny sjov tradition, en som ikke er så almindelig i Danmark. Den ugentlige tur til bondemarkedet er ikke en naturlig del af den lokale kultur. (I hvert fald ikke i nyere tid)
En tradition som Grønt Marked gerne ville være med til at etablere i byen. En alternativ måde for københavnere at købe deres mad. Én som forkorter en manglende forbindelse mellem jorden og bordet, og ultimativt bidrager til et sundere fødevaresystem. Derfor vil du altid møde producenterne selv ved teltene på markedspladsen - en fantastisk mulighed for at stille alle dine spørgsmål og få afklaret alt landbrug- og grøntsagsrelateret, og måske endda nogle opskrifttips?
Et marked er pr definition et fælles projekt. Det er en tilgængelig platform som fremhæver og støtter de lokale producenter, som producerer rigtig mad på ansvarlig vis. Det er en aktiv deltagelse mod et fælles mål om at skabe og støtte nye madtraditioner. Det kræver en hel landsby, men det er det hele værd. Grønt Marked er så taknemmelig for alle de frivillige, alle bønderne og de besøgende, og alle venner og ildsjæle som er med til at skabe fællesskabet omkring markedet. Uden jer ville det ikke være muligt.
Tusinde tak - og vi ses på næste marked!
Hvad er Grønt Marked
Grønt Marked er en non-profit organisation dedikeret til udviklingen af et fællesskabs-baseret alternativt fødevaresystem som støtter småskala danske råvarer og producenter. Vi vil forkorte og afmystificere distanceringen mellem jord og bord. Projektet bringer de sæsonbetonede og lokale råvarer, dyrket med bæredygtige landbrugsmetoder, fra landet til byen.
Baseret i København siden 2019, markedet byder producenter fra Sjælland og omegn, Bornholm, Fyn og Skåne velkomne. De medbringer de bedste råvarer, og borgerne har mulighedfor at etablere socioøkonomiske relationer, lære om historien og oprindelsen af maden, og direkte støtte de småskala landbrug.
Grønt Marked figurerer nu i fire forskellige områder i København (Refshaleøen, Vesterbro, Nørrebro og fra 2023 Frederiksberg), med forsøg på at styrke den kommunale essens af vores by, og gøre en forskel i dens fødevaresystem.
Når du besøger Grønt Marked vil du udelukkende møde producenter som deler vores værdier omkring gennemsigtighed i forretning, social ansvarlighed, respekt for miljøet, dyrevelfærd og bæredygtigheden i dens dybere essens.
De er hårdtarbejdende ude i marken at så, kultivere, dyrke, høste, mølle, brygge, destillere og knokle året rundt for at bringe folket de sundeste og friskeste råvarer og samtidigt styrke og respektere det miljø og de økosystemer som de forvalter. Alt dette samtidigt med at de kæmper for at sprede budskabet om et bæredygtigt, regenerativt landbrug.
Som marked er vi stolte af at arbejde med kvinder og mænd som repræsenterer fødevaresystemets fremtid, som vi ser den.
Som borger har du mulighed for at være del af dette fællesskab og at skabe stærke, direkte og vedvarende relationer med producenterne, og dermed virkelig danne en forståelse for hvordan og hvorledes vores mad bliver til, og hvem vi vil støtte. Du har også muligheden for at blive klogere på den danske sæson og de råvarer vi kan producere, imens du får friskhed, kvalitet, historier, ekspertise og lækre opskrifter med hjem.
Hvis du er interesseret, kan du læse om hvordan vi er mere end et marked.
Os bag Grønt Marked
Vi er et lille hold som alle er meget investerede i markedet. Vi arbejder så hårdt vi kan på at skabe et marked som er fornøjeligt for både farmerne og markedsgængerne.
Vi mener det burde være en dejlig oplevelse at tage ud og købe frisk, rigtig mad fra dine lokale bønder - men også at møde, tale med og sælge til dine kunder.
De fleste af os arbejder ved siden af, og de fleste af os kommer fra et sted i fødevaresystemet:
Viola kommer fra det sydlige Sardinien.
Hun har studeret, arbejdet, advokeret, tilberedt og dyrket mad størstedelen af hendes liv.
Som persille og basilikum på toppen af pasta, dukker hun op på alt Grønt Marked relateret.
Gerard er vokset op over hele verden.
Han er vores handy-mand, logistik-mand og markedets praktiske problemløser (vores lille guldklump).
Caro is from Germany.
She has a background in Food Technology and Argricultural Development. She manages all the coordination and fundings for Grønt Marked.
Silke is from Copenhagen.
She handles all of the communications, storytelling, the website and photography for Grønt Marked. She’s been studying Communication and Cultural Encounters and has a background in the hospitality industry.
Sammen organiserer, administrer og driver vi Grønt Marked. Der er selvfølgelig utallige mange flere hoveder og hænder involveret - uden de mange frivillige og gavmilde venner, ville markedet aldrig kunne lade sig gøre. Af hjertet tak.
Hvis du kunne tænke dig at arbejde med os eller være frivillig for markedet, vil vi altid gerne høre fra dig.
Hvordan markedet startede
Grønt Marked blev til i 2019, på en lille ø vi kalder Refshaleøen i København.
På det tidspunkt, mobiliserede Lille Bakery en gruppe venner og samarbejdspartnere for at skabe noget, som de følte byen manglede: et bondemarked!
Derfra har Grønt Marked vokset sig til at blive en smuk frivilligforening af venner, mad- og landbrugsentusiaster, hvis hovedformål er at skabe et marked i fællesskabets navn, hvor alle kan møde deres lokale bønder og støtte fremtidens bæredygtige landbrug.
Siden da er mange markeder blevet sat op og pakket sammen, i solskin og regnvejr.
En af grundtankerne bag markedet har altid været at skabe en ny sjov tradition, en som ikke er så almindelig i Danmark. Den ugentlige tur til bondemarkedet er ikke en naturlig del af den lokale kultur. (I hvert fald ikke i nyere tid)
En tradition som Grønt Marked gerne ville være med til at etablere i byen. En alternativ måde for københavnere at købe deres mad. Én som forkorter en manglende forbindelse mellem jorden og bordet, og ultimativt bidrager til et sundere fødevaresystem. Derfor vil du altid møde producenterne selv ved teltene på markedspladsen - en fantastisk mulighed for at stille alle dine spørgsmål og få afklaret alt landbrug- og grøntsagsrelateret, og måske endda nogle opskrifttips?
Et marked er pr definition et fælles projekt. Det er en tilgængelig platform som fremhæver og støtter de lokale producenter, som producerer rigtig mad på ansvarlig vis. Det er en aktiv deltagelse mod et fælles mål om at skabe og støtte nye madtraditioner. Det kræver en hel landsby, men det er det hele værd. Grønt Marked er så taknemmelig for alle de frivillige, alle bønderne og de besøgende, og alle venner og ildsjæle som er med til at skabe fællesskabet omkring markedet. Uden jer ville det ikke være muligt.
Tusinde tak - og vi ses på næste marked!
Kontakt
Generelle henvendelser
Frivillig-relateret
For producenter
FAQ
We believe all farmers should have the possibility to sell at a fair price directly to the consumers – at the same time, consumers should have access to fresh, seasonal, local and healthy food. In this sense, Farmers Market are an important step towards connecting local farmers and end-consumers, cutting out the middleman. Moreover, Farmers Market are places where to build relations – they contribute to creating a transparent food-shopping alternative where human connection and community comes first.
Lokale, sæsonbestemte og bæredygtigt dyrkede grøntsager, frugter, svampe, korn og blomster. Etiske og bæredygtige animalske produkter såsom æg, ost, mælk, kød og pålæg. Håndlavet eddike, spiritus, syltetøj, fermenterede produkter etc. Altsammen lavet på lokale og bæredygtige råvarer. For mere info, kan du tjekke vores retningslinjer..
Please feel free to Se vores retningslinjer her.
Du kan skrive til os eller svinge forbi et af markederne! Vi vil altid gerne møde nye ansigter og diskutere store ideer! Du er også velkommen til at være frivillig på markederne. :-) For mere info, tag et kig på siden for frivillige!
A community made by farmers, volunteers, friends, colleagues and believers – each one ready to support the project and contribute with their skills, enthusiasm and great ideas! Read more about the origin of Grønt Market and the team lige here!
Man kan desværre ikke booke markedet. Markedet er ikke tænkt som underholdning, men som et regulær tilbagevendene alternativ til at købe ind. Hovedformålet er at give producenterne en platform til at sælge deres varer direkte til dem som spiser dem, samtidigt med at forbrugerne skal have kunne købe god, sund mad mens de lærer om fødevaresystemet. For at skabe et succesfuldt marked for os, skal fokus altid ligge på dyrkerne på landet og deres råvarer.
Alle producenterne modtager MobilePay og kontanter. Nogle af dem kan også tage imod kort.
Vi anbefaler at du medbringer din egne poser hjemmefra. De fleste producenter bruger genanvendelig emballage når muligt, men ost og juice er nogle gange indpakket i plastik. Alle producenterne bruger bionedbrydelige materialer til at indpakke råvarerne - når nødvendigt - som lever op til kravene fra Fødevarestyrelsen.
Grønt Marked finder sted under åben himmel, så der er ikke meget læ at finde.
Kontakt
Generelle henvendelser
Frivillig-relateret
For producenter
FAQ
We believe all farmers should have the possibility to sell at a fair price directly to the consumers – at the same time, consumers should have access to fresh, seasonal, local and healthy food. In this sense, Farmers Market are an important step towards connecting local farmers and end-consumers, cutting out the middleman. Moreover, Farmers Market are places where to build relations – they contribute to creating a transparent food-shopping alternative where human connection and community comes first.
Lokale, sæsonbestemte og bæredygtigt dyrkede grøntsager, frugter, svampe, korn og blomster. Etiske og bæredygtige animalske produkter såsom æg, ost, mælk, kød og pålæg. Håndlavet eddike, spiritus, syltetøj, fermenterede produkter etc. Altsammen lavet på lokale og bæredygtige råvarer. For mere info, kan du tjekke vores retningslinjer..
Please feel free to Se vores retningslinjer her.
Du kan skrive til os eller svinge forbi et af markederne! Vi vil altid gerne møde nye ansigter og diskutere store ideer! Du er også velkommen til at være frivillig på markederne. :-) For mere info, tag et kig på siden for frivillige!
A community made by farmers, volunteers, friends, colleagues and believers – each one ready to support the project and contribute with their skills, enthusiasm and great ideas! Read more about the origin of Grønt Market and the team lige here!
Man kan desværre ikke booke markedet. Markedet er ikke tænkt som underholdning, men som et regulær tilbagevendene alternativ til at købe ind. Hovedformålet er at give producenterne en platform til at sælge deres varer direkte til dem som spiser dem, samtidigt med at forbrugerne skal have kunne købe god, sund mad mens de lærer om fødevaresystemet. For at skabe et succesfuldt marked for os, skal fokus altid ligge på dyrkerne på landet og deres råvarer.
Alle producenterne modtager MobilePay og kontanter. Nogle af dem kan også tage imod kort.
Vi anbefaler at du medbringer din egne poser hjemmefra. De fleste producenter bruger genanvendelig emballage når muligt, men ost og juice er nogle gange indpakket i plastik. Alle producenterne bruger bionedbrydelige materialer til at indpakke råvarerne - når nødvendigt - som lever op til kravene fra Fødevarestyrelsen.
Grønt Marked finder sted under åben himmel, så der er ikke meget læ at finde.